top of page

Hur väljer man rätt fönster till sitt hus?

Entreprenörer får väldigt ofta frågor från beställare och vilsna kunder som rör fönster. Vi ser ständigt överoptimistiska kunder som vill förverkliga en hel hus dröm tagen ur en designtidning på ett fåtal fönster.


Det viktiga är att följa en röd tråd som genomsyrar hela ens hus och stil. Hus med sadeltak, betongtakpannor, träpanel och lantlig stil gör sig oftast bäst med spröjsade fönster och gärna i någon annan kulör än fasaden.

Dock är det av större vikt att man gör skillnad på stugor och villor. I villor bör man ha två kulörer på sina fönster och då som utgångspunkt vit insida så att det blir enhetligt invändigt. Det finns en risk att det blir överflödigt och för mycket skarpa kontraster.

När det kommer till mer moderna husmodeller såsom funkishus eller putsade fasadhus kan man vara mer våghalsig och bryta med väldigt mycket kontraster men undvika spröjs. Vi tycker att det som utgångspunkt borde vara att köpa täta, funktionella och väl isolerade fönster med bra garantier. Resten är som sagt ett val, ett personligt val.

Det är som sagt ni som kund som skall uppfylla era egna estetiska önskemål.

56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page