top of page

Bli din egen projektledare!

Vi har alla under pandemin märkt av det enorma trycket som uppstått bland hemmabyggarna och husdrömmarna. Vad krävs egentligen för att lyckas med ett eget byggprojekt? Många gånger ser vi förtvivlade småbarnsföräldrar och äldre par som fastnat mitt i renoveringen med hantverkare som är oseriösa och okvalificerade. Det är ett väldigt förekommande scenario som utspelat sig på den privata sektorn det senaste årtiondet.


Vad är det egentligen som allt för ofta går snett? Det är olika faktorer som spelar roll men för att eliminera oseriösa aktörer och försäkra sig om att det utförda arbetet kommer bli fackmannamässigt utfört skall man gå efter fem saker. 1. Dela upp arbetet i dess olika fack. Vi har BYGG, PLATTSÄTTNING, EL och VVS som de vanligaste kategorierna. 2. Nästa steg är att ta in 3 st. utförliga offerter i varje yrkeskategori och kräv att samtliga bifogar de certifikat och yrkesbevis som arbetet kräver. Acceptera inga utgångna dokument. 3. Var ute i god tid innan projektets tänkta start är för att det är ingen nyhet gällande att bra hantverkare har väldigt fullbokade scheman. 4. När ni nu bestämt er för vilka företag ni vill anlita för de olika momenten är det väldigt viktigt att ni som kund vågar berätta om era förväntningar och krav. Det är därför väldigt viktigt att be om referensprojekt så att man i lugn och ro kan se om just det företaget kan utföra det jobbet ni önskar.


5. Kontraktsskrivning, Det kan kännas som att när man väl gjort hela förarbetet att denna biten inte är så viktigt men det håller vi inte med om. Var noga med att skriva väldigt utförliga och en aning överdrivet tydliga kontrakt och arbetsbeskrivningar där det tydligt framgår vad som ingår och inte igår. Vi tycker generellt att man som privatperson ska gå med på en betalningsplan men dock ingen förskottsbetalning.


Förhoppningsvis har ni gjort ert grundarbete och lyckas driva ert projekt i hamn!

71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page